Budapesti állatorvosi rendelőnkben a sebészeti beavatkozást igénylő kisállatokat minden esetben soron kívül fogadjuk, hiszen ezekben az esetekben a gyors reagálás életmentő lehet az állat számára. Amennyiben további kérdése lenne az állatorvosi ügyelettel, illetve az általunk végzett műtéti beavatkozásokkal kapcsolatosan, kérem keresse rendelőket bizalommal a +36 30 9483 582-es telefonszámon.

Állatorvosi rendelőnkben leggyakrabban végzett sebészeti beavatkozások

  • ivartalanítás,
  • plasztikai műtétek,
  • hasi lágysebészeti műtétek (császármetszés, rejtett here, hasi trauma kezelése),
  • traumás lágyszervi (zúzott, szakított, harapott sérülés, stb.) műtétek,
  • sérvműtétek,
  • baleseti- és ortopédiai műtétek,
  • daganatok eltávolítása,
  • szemészeti műtétek.

Műtétek menete a budai állatorvosi rendelőnkben

Előzetes kontroll

Az előzetes kontrollvizsgálat során ismételten átvizsgálásra kerül az állat, hiszen egyes esetekben a műtétet el kell halasztani. A műtétet megelőzően megmérjük az állat súlyát, így az egyes a műtét során adagolásra kerülő gyógyszerek, infúzió mennyisége kalkulálhatóvá válik.

Ekkor történik az állat sterilizálása is, amelynek során megtisztítjuk a műtéttel érintett bőrfelületet. Ez leggyakrabban együtt jár az állat szőrzetének kis felületen történő eltávolításával. Azonban nem kell aggódnunk, hiszen az állatok szőrzete hamar visszanő, azonban a műtét sikeressége szempontjából elengedhetetlen hozzáférni a bőrfelülethez.

Altatási protokoll a budai állatorvosi rendelőinkben

Az egyes altatással járó beavatkozások esetén egyéni az ön kedvence nemét, korát, fajtáját, egészségügyi állapotát, a műtét típusát figyelembe vevő tervet készítünk. Fontos, hogy az altatás fokozatos legyen. Kezdetben csak elbódítjuk az állatot, hogy a műtéttel járó előkészület gördülékenyebben haladjon, ezáltal az állat együttműködőbb, valamint megóvjuk őt a beavatkozással együtt járó stressztől, fájdalomtól. A műtét előtt közvetlenül megtörténik az altatás, amely során az állat bódult állapota fokozatosan elmélyíthető.

A bódításra és az altatásra kiemeleten nagy figyelmet fordítunk, ezáltal elkerülve azt, hogy az állatnak fájdalmai legyenek.

Műtét alatt és után

A beavatkozás alatt az állat fő élettani funkcióit folyamatosan figyeljük, így amennyiben bármi elváltozást észlelünk azonnal reagálni tudunk.

A műtét során folyamatos infúzió adagolásra és az állat testhőmérsékletének szinten tartására kerül sor, mivel az egyes altatószerek csökkentik a vérnyomást, a vér áramlását, és a testhőmérsékletet, amely visszafordíthatatlan következményekhez vezethetne.

A műtét folyamán nagy hangsúlyt fektetünk a higiéniának, amely jelenti a szőrzet eltávolítását, a bemosakodást, a műtő sterilen tartását. Ebben a szakaszban a higiéniai fokozottan fontos, amellyel elkerülhető további fertőzések kialakulása. A nem steril környezet vérfertőzéshez vezethet, amely lassítja a sebgyógyulást.

A műtétet követően az ébredező, még bódult állapotban lévő állatot biztonságba helyezzük, hogy se önmagára, se a környezetére ne legyen veszélyes. A gazdi számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy az állatt mellett maradhasson. Az állat számára jó hatással van az, ha ébredéskor ismerős arcot lát, így megnyugszik.

Mielőtt hazavinné kedvencét részletes tájékoztatás adunk Önnek az otthon végzendő teendőkről és válaszolunk minden felmerülő kérdésére. Így a műtétek követően Ön és a kedvence is megkönnyebbülten távozhat rendelőnkből.

Belgyógyászati diagnosztika a budai állatorvosi rendelőinkben

A részletes kórelőzmény és alapos fizikális vizsgálatok tükrében a belgyógyászati esetet szakmailag jól felkészült állatorvos diagnosztizálja. Amennyiben további vizsgálatokra, illetve kiegészítő belgyógyászati vizsgálatokra van szükség, rendelőnk magas fokú műszerezettsége lehetővé teszi azt, hogy gyorsan, egy helyen, teljes és pontos diagnózist állíthassunk fel.

Szülészeti műtétek a budai állatorvosi rendelőinkben

Széles körű műszeres felszereltséggel és gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk az állatorvosi szülészet, illetve a szülészeti beavatkozások területén. Állatorvosi rendelőnkben csaknem az összes szülészeti esetet el tudjuk látni. Fontos, hogy a kutyánk-, macskánk-, valamint más kedvencünk ellését követően sem feledkezzünk meg fokozott állatorvosi kontrolljáról, követve a szakember utasításait. Az állat utógondozásra, ugyanis legalább annyira elengedhetetlen figyelmet fordítani, mint a vemhesség alatti időszakban.

A daganatok kezelése a budai állatorvosi rendelőben

A daganatok kezelése során dönthetünk a műtéti eltávolítás mellett. Páros szervek esetében az egyik, daganatos szerv eltávolítását követően a másik szerv képes átvenni a kiesett szerv működését. Üreges szervek esetében (bél, húgyhólyag) lehetőség van részleges kimetszésre, amely életmentő lehet kedvencünk számára.

A daganatok kezelésének másik módszere a kemoterápiás kezelés, amelyre szerencsére az állatok estében is van lehetőség. Célszerű a műtétet követően a kemoterápiás kezelést kiegészítő jelleggel alkalmazni, így a tapasztalatok szerint, annak hatása növelhető. Amennyiben az állat túl idős, és a műtéti kockázat nagy, akkor egyedül csak a kemoterápia jelenthet megoldást, hiszen a műtéti beavatkozás nagy mértékben megterheli az állat szervezetét.

Fentiekből láthatjuk, hogy a daganatos megbetegedések nem jelentik az állat életének végét, mivel műtéti illetve kemoterápiás kezelést követő gyógyszeres utógondozás az állat életét teljesen fájdalommentesen meghosszabbíthatja, és nem ritkán szövődménymentes, teljes gyógyulás is bekövetkezhet.


Pácienseink véleménye a rendelőnkről

Forduljon hozzánk bizalommal!

Időpont-egyeztetéshez keressen minket a +36 30 948 3582-es telefonszámon!