A védőoltás az állatokat a fertőző betegségek ellen óvja meg, így a védőoltások megfelelő alkalmazása elengedhetetlen. Az újszülött állatok immunrendszere még nincs felkészülve a környezetben lévő kórokozók elleni védekezésre, így a különféle fertőzések ellen védelemre van szükségük. Házi kedvenceink immunizálását 6-8 hetes korukban kezdjük el, külön protokoll szerint oltjuk a kutyákat, a macskákat, vadászgörényeket és  a nyulakat. A vakcina beadásával a szervezetben immunitás alakul ki az adott kórokozóval szemben. Az immunitás a szervezet összetett védekező reakciója a fertőző betegségek kivédésére.

Az oltásokkal a szervezet saját védekező rendszerét készítjük fel arra, hogy egy későbbi, valódi fertőzésnél minél gyorsabban leküzdhesse az adott betegséget.

A tévhitekkel ellentétben, érdemes figyelembe venni azt, hogy kizárólag egészséges állat kaphat oltást, hiszen az állat immunrendszerét gyengíti az aktív vagy elhalt vírus beadása. Állatorvosi rendelőnkben a védőoltás beadását megelőzően általános kivizsgálást és állapotfelmérést végzünk, valamint féreghajtást végzünk.

Amennyiben egy állat új gazdára, új otthonra talál legalább 3-4 napnak kell várni a a védőoltások beadásával, hiszen az állat számára az otthon váltás is már nagy mértékű stresszt jelent.


Pácienseink véleménye a rendelőnkről

Forduljon hozzánk bizalommal!

Időpont-egyeztetéshez keressen minket a +36 30 948 3582-es telefonszámon!